У Сербії на дитячому конкурсі пропагують «ЛНР». Україна висловила протест

Читать на русском
У Сербії ідея конкурсу дитячих малюнків була використана для провокації та розкрутки терористичної організації, так званої Луганської Народної Республіки.
pixabay.com

У Сербії ідея конкурсу дитячих малюнків була використана для провокації та розкрутки терористичної організації, так званої «Луганської Народної Республіки».

Про це йдеться в повідомленні посольства України в Сербії.

Посольство України в Сербії звернулося до представників місцевого самоврядування муніципалітету Опово щодо участі представників «ЛНР» у конкурсі дитячих малюнків.

Розповідають, що в місцевій газеті Опово опублікували результати міжнародного конкурсу дитячого малюнка «Чарівний світ казки», де призове місце посіла дівчинка з «Луганської народної республіки, м.Краснодон».

Посольство висловило різкий протест проти того, що неповнолітні з тимчасово окупованої території Луганської області, яка є невід'ємною частиною України, в контексті конкурсу, всупереч офіційній позиції Сербії, представлені як представники «ЛНР».

«Згадка терористичної «ЛНР» як «держави» є закликом порушити територіальну цілісність і суверенітет України», – йдеться в заяві МЗС.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін 15 листопада підписав указ про «надання гуманітарної підтримки» населенню окупованих Росією окремих районів в Донецькій і Луганській областях України. Фактично, це крок до економічної інтеграції окупованих територій до складу РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: