Британія ввела санкції проти Кабаєвої, колишньої дружини путіна та його родичів

Читать на русском
Під санкції Британії потрапили колишня дружина путіна, його коханка Аліна Кабаєва та двоюрідні брати.
fakty.ua

Велика Британія запроваджує санкції проти найближчого оточення президента росії володимира путіна. До цих осіб увійшли його колишня дружина, двоюрідні брати, а також Аліна Кабаєва, яку називають його коханкою.

Новий список санкції опубліковано на сайті уряду Британії.

В уряді зазначили, що офіційні активи путіна дуже скромні, а його спосіб життя фінансується сім'єю, друзями та представниками еліти.

Британія також запроваджує санкції проти дітей путіна та лавроваПроти дочок путіна – Катерини Тихонової та Марії Воронцової, а також доньки Лаврова Британія запровадила санкції.

«Ми викриваємо і націлюємося на тіньову мережу, яка підтримує розкішний спосіб життя путіна. Ми продовжуватимемо вводити санкції проти всіх, хто допомагає і підбурює путінську агресію, поки Україна не переможе», – заявила міністр закордонних справ Ліз Трасс.

Отже, під санкції потрапили:

  • колишня олімпійська гімнастка Аліна Кабаєва. Вона є головою ради директорів Національної медіагрупи, яка є найбільшою приватною російською медіакомпанією. Стверджується, що має близькі особисті стосунки з путіним.

  • Ганна Зацепліна, бабуся Аліни Кабаєвої та соратниця Геннадія Тимченка – давнього соратника путіна, від якого вона, як повідомляється, отримала розкішну квартиру в москві.

  • Людмила Очеретна, колишня дружина путіна. Після розлучення Очеретна «отримала вигоду з пільгових ділових відносин із державними структурами».

  • Ігор Путін, двоюрідний брат президента та російський бізнесмен. Ігор Путін – директор міжнародного морського порту «Печенга».

  • Михайло Путін, російський бізнесмен та родич президента. Він є заступником голови правління страхової компанії «СОГАЗ» та заступником голови правління «Газпрому».

  • Роман Путін, двоюрідний брат президента.

  • Михайло Шеломов, власник російського бізнесу та двоюрідний брат путіна. Він є акціонером банку «Росія», який тісно пов'язаний із кремлем.

  • Олександр Плехов, близький друг путіна. Його компанія Vital Development Corporation отримала вигоду від значного державного заступництва.

  • Михайло Клішин, виконавчий директор Банку Росія, член Ради директорів СОГАЗ.

  • Володимир Колбін, син друга дитинства та можливого ділового партнера путіна Петра Колбіна.

  • Юрій Шамалов, син Миколи Шамалова. Він входить до «нової еліти дітей» найближчих соратників путіна і швидко піднявся до посади президента «Газфонду» та члена ради директорів «Газпромбанку».

  • Віктор Хмарін – російський юрист і бізнесмен, друг і родич путіна. Хмарин володів низкою підприємств, зокрема ТОВ «Нафтопродуктсервіс», яке працювало у російському енергетичному секторі.

Нагадаємо, раніше Європейський Союз запропонував запровадити санкції проти колишньої гімнастки Аліни Кабаєвої.

Крім того, стало відомо, що у США готовий пакет санкцій проти Кабаєвої. Але в останній момент санкції передумали застосовувати, побоюючись, що російський президент путін відреагує «агресивно».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: