Відсутність грамотного плану та жахлива логістика: ексглава ЦРУ назвав проблеми армії росії

Читать на русском
Ексглава ЦРУ заявив, що вторгнення росії в Україну було погано спланованим. У ході операції логістика була жахливою, а підготовка військ далекою від оптимальної.
Reuters

Прагнення президента володимира путіна «повернути росії велич» за рахунок нападу на Україну вдарило по самій росії. А саме вторгнення було погано сплановане.

Про це в інтерв’ю DW заявив колишній директор американського ЦРУ Девід Петреус.

Петреус, коментуючи дії російської армії, сказав, що військові «скрізь, де можна бачити, не досягли своїх цілей, – напевно, якщо не рахувати їхніх здібностей завдавати руйнувань, часто за допомогою зброї невиборчої дії».

На думку колишнього голови ЦРУ, вторгнення в Україну було погано сплановане: «Почати з того, що вони не мали грамотного плану військової операції. Вони атакували за п'ятьма чи шістьма різними напрямками. Логістика операції виявилася абсолютно жахливою. Рівень навчання їхніх солдатів і молодшого офіцерського складу вочевидь не відповідає поставленим завданням».

Початкові цілі путіна щодо України не мали успіху – голова штабу оборони Британії.Невдача росії при вторгненні в Україну була наслідком шокуючого провалу розвідки, а також неймовірної зарозумілості, вважає голова штабу британського оборонного відомства.

Петреус визнав, що, як і багато хто, думав, що російські військові діятимуть професійніше. Він також згадав проблему комунікації військових рф між собою, яка часто ведеться по незахищеним каналам зв'язку – це значно допомогло українському опору і завадило росії оперативно керувати своїми військами.

«Ще й тому російським військовим начальникам доводиться особисто бути присутнім на передовій, тим самим підставляючись під постріли українських снайперів», – зазначив він.

Підготовку російських військ колишній ЦРУшник назвав «далекою від оптимальної»: «Мені досі незрозуміло, що вони робили всі ті місяці військових навчань на території росії та Білорусі поряд з українським кордоном».

Петреус також прокоментував можливість застосування росією ядерної чи іншої зброї масового ураження: за його словами, загрозу варто оцінювати серйозно, але водночас вважає ризики низькими. «Я схиляюся до того, щоб вважати, і тут є консенсус, що застосування ядерної чи хімічної зброї малоймовірне, тому що перетин цих червоних ліній мав би надто значні наслідки», – пояснив він.

Нагадаємо, Олексій Арестович розповів, що кремль після невдачі військової операції в Україні розпочав чистки у військовому керівництві.

Як писало видання Washington Post, після високих втрат росії, непрофесіоналізму та недисциплінованості збройних сил, які проявилися під час війни в Україні, міністру оборони рф Сергію Шойгу може загрожувати розплата за військові невдачі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: