Відкриту мобілізацію росія не оголосить, а приховану вже веде – Буданов

Читать на русском
Відкрита загальна мобілізація загрожує росії економічним шоком та ідеологічною кризою - економіка постраждає ще сильніше, а народ вимагатиме пояснень
Ілюстративне фотоАпостроф

Загальної відкритої мобілізації в росії не буде, через те, що це неможливо через економіку і відсутність аргументів для російського народу. Все, що може кремль - вести приховану мобілізацію.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі Національного телемарафону.

Буданов зазначив, що мобілізація - це вилучення робочих рук з економічного процесу; а в умовах санкційного тиску і нових санкцій, які обов'язково з'явилися б після відкритого оголошення про мобілізацію, це підірвало б російську економіку ще сильніше.

Мобілізадниця. Колонка Леоніда ШвецяМасова мобілізація означатиме визнання війни війною, а недопущення війни – це один із наріжних каменів кремлівської пропаганди. Адже зараз в Україні російські війська проводять як би антивоєнну спецоперацію.

«По-друге, у керівництва рф є потреба роз'яснити хоч якось, навіщо взагалі потрібна мобілізація, якщо за заявами керівництва, все йде за планом. Це потрібно буде якось пояснювати. Оскільки відповіді на ці питання у них немає, то вони й не оголошують мобілізацію» - сказав він.

Буданов додав, що росія вже веде приховану мобілізацію через залучення резервістів за системою БАРС. Це підтверджують полонені, які потрапили в діючі в Україні російські військові частини саме через БАРС.

Нагадаємо, різні джерела неодноразово повідомляли, що в росії може початися відкрита загальна мобілізація. Зокрема, передбачалося, що про мобілізацію оголосить путін 9 травня. Однак мобілізація в росії так і не стартувала.

При цьому заступник голови комітету держдуми з оборони Юрій Швиткін заявив, що в росії немає підстав для оголошення загальної мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: