Початкові цілі путіна щодо України не мали успіху – голова штабу оборони Британії.

Читать на русском
Невдача росії при вторгненні в Україну була наслідком шокуючого провалу розвідки, а також неймовірної зарозумілості, вважає голова штабу британського оборонного відомства.

Начальник штабу британського оборонного відомства, адмірал Тоні Радакін заявив, що здивований невдачами росії у військовій кампанії, яка почалася з поганої розвідки та призвела до катастрофічних результатів. Він зазначив, що володимиру путіну вже не вдалося досягти початкових цілей вторгнення в Україну.

Радакін заявив про це на саміті Ради керуючих The Wall Street Journal у Лондоні.

На його думку, путін керував кампанією та виявляв риси авторитарного лідера, який ставав все більш ізольованим.

Путін невірно оцінив свої шанси в Україні через ізоляцію та зарозумілість – WPПутін сам планував війну в Україні, вважають аналітики, але неправильно оцінив свої шанси. Все через відсутність вірного уявлення про країну, ізольованість та зарозумілість.

Радакін зазначив, що росія очікувала швидко захопити міста та взяти всю країну під контроль за 30 днів. За його словами, невдача в цих зусиллях була наслідком «шокуючого провалу розвідки, а також неймовірної зарозумілості».

«Яким би не був їхній ендшпіль, він різко відрізняється від їхньої стартової гри. Кампанія почалася із прагнення захопити всю Україну, відтіснити Організацію Північноатлантичного договору та продемонструвати силу та авторитет росії. Все це зазнало невдачі, НАТО ніколи не було сильнішим. Уявлення про те, що народ України якимось чином вирішить орієнтуватися на росію, зараз є абсурдним», – сказав адмірал.

«Ми очікували набагато більш об'єднаного наступу з боку росії», – додав він. Радакін підкреслив, що росія вже зазнала тактичної поразки, оскільки була змушена змістити фокус своєї кампанії на Донбас.

Кампанія виглядає «неймовірно ризикованою, неймовірно поспішною», сказав він.

Радакін додав, що росії не вдалося відключити українські комунікації, не вдалося досягти переваги в повітрі, а її морські, повітряні та сухопутні сили були «розрізнені», а їхні операції не були динамічними.

Нагадаємо, у Міноборони Британії констатували, що російські збройні сили стали значно слабшими внаслідок вторгнення в Україну.

Американські та європейські чиновники вважають, що путін на тлі численних невдач російських військ та великих втрат може 9 травня офіційно оголосити Україні війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: