Працівнику «Азовсталі» повідомили про підозру – він передав окупантам інформацію про підземні тунелі

Читать на русском
Працівнику заводу Азовсталь заочно повідомили про підозру у держзраді. За даними слідства, він передав ворогові інформацію про розташування підземних тунелів, сховищ та комунікацій.

Електромонтеру з ремонту та обслуговування електрообладнання на заводі «Азовсталь» заочно повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та колабораційній діяльності.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора України.

За даними слідства, підозрюваний передав російським окупантам інформацію про розташування підземних тунелів, сховищ та комунікацій на території «Азовсталі» у Маріуполі.

«З початку військової агресії рф тунелі використовуються захисниками, які тримають оборону міста та ведуть бойові дії з російськими військами і представниками псевдореспублік, а також цивільними громадянами, які там перебувають. Отриману від підозрюваного інформацію загарбники зафіксували на відео та розповсюдили у мережі Інтернет з метою проведення пропагандистської діяльності та демотивації захисників Маріуполя», – розповіли в ОГП.

Нагадаємо, на даний момент на території «Азовсталі» може залишатися до сотні цивільних. Крім того, там перебуває близько тисячі українських військових, серед яких багато поранених.

Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі розблокування військовим шляхом частково окупованого Маріуполя неможливе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: