Україна пропонує росії договір про евакуацію захисників «Азовсталі» – Верещук

Читать на русском
Зараз йде другий раунд переговорів навколо дорожньої карти операції з евакуації українських військових. Насамперед планують вивезти тяжкопоранених
Ілюстративне фотоsedmitriev.com

Україна хоче запропонувати росії підписати офіційний договір про евакуацію захисників останнього бастіону Маріуполя, заводу «Азовсталь».

Про це заявила міністр реінтеграції Ірина Верещук 12 травня, повідомляє пресслужба Міністерства.

За її словами, зараз йде другий раунд переговорів навколо дорожньої карти операції з евакуації українських військових. Насамперед планують вивезти тяжкопоранених. Посередник у цьому раунді переговорів - Туреччина.

Бійці «Азова» закликали ООН врятувати поранених захисників МаріуполяБійці «Азову» звернулися до ООН та Червоного Хреста із закликом допомогти з евакуацією поранених на «Азовсталі» - там перебувають сотні тих, кому життєво необхідна медична допомога.

«Починаємо з тяжкопоранених. Є Червоний Хрест, вони зустрічаються з росіянами... Ми хочемо, щоб був підписаний документ: як саме відбуватиметься евакуація з «Азовсталі». Готуємося до підписання» - сказала вона.

Верещук нагадала, що окрім бійців полку «Азов» на території підприємства тримають оборону солдати та офіцери Збройних сил України, поліцейські та бійці Державної прикордонної служби. Евакуювати будуть всіх, ніхто не буде забутий і кинутий.

Нагадаємо, 7 травня президент України Володимир Зеленський заявив, що перший етап евакуації людей з «Азовсталі» в Маріуполі повністю завершено. Вдалося вивезти близько 300 цивільних осіб - жінок і дітей.

При цьому рашистські окупанти відмовляються випускати українських військових і вимагають від них здаватися в полон. При цьому територію заводу планомірно засипають снарядами та бомбами; так, 11 травня окупанти здійснили тільки 38 авіаційних ударів по території «Азовсталі», що захищається українськими військовослужбовцями, не рахуючи численних артобстрілів і ракетних атак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: