Порятунок поранених бійців з «Азовсталі»: переговори поки що йдуть лише про 38 військових

Читать на русском
Україна зараз веде дуже складні переговори щодо евакуації тяжко поранених бійців з Азовсталі в обмін на полонених росіян. Поки що йдеться лише про 38 захисників, а не про 500 або 600.
АрміяInform

Україна зараз веде дуже складні переговори щодо евакуації тяжко поранених бійців з «Азовсталі» в обмін на полонених росіян. Поки що йдеться лише про 38 захисників, а не про 500 чи 600 – як пишуть деякі ЗМІ.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у Telegram у четвер, 12 травня.

Всі цивільні покинули «Азовсталь», залишилися тільки військові – ПаламарНа території заводу можуть залишатися хіба що ті цивільні, які перебували в інших притулках. Багато з них були пошкоджені або засипані через російські удари

«За дорученням президента ми ведемо дуже складні переговори щодо евакуації тяжко поранених бійців з «Азовсталі» в обмін на полонених росіян. На жаль, публічні коментарі деяких політиків, журналістів та громадських діячів про зміст переговорів не лише дезінформують та дезорієнтують суспільство, а й шкодять переговорному процесу», - написала вона.

Верещук попросила громадськість утриматись від передчасних публічних коментарів. Вона пояснила, який механізм обговорюється на переговорах.

«Для ясності: зараз ми ведемо переговори лише про 38 тяжко поранених (лежачих) бійців. Працюємо покроково. Обмінюємо 38 важких, потім рухатимемося далі. Наразі немає переговорів про обмін 500 чи 600 осіб, про що повідомляють деякі ЗМІ», - уточнила вона.

Нагадаємо, перший етап евакуації з «Азовсталі» завершився 7 травня. Сумарно з території заводу, а також із Маріуполя вдалося евакуювати близько 500 цивільних.

Напередодні стало відомо, що Україна запропонувала росії новий варіант порятунку військових із «Азовсталі».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: