На Донбасі відбито 18 атак росіян, очікується посилення штурму «Азовсталі» – Генштаб

Читать на русском
У Генштабі очікують збільшення атак росіян на Азовсталь, оскільки цивільних звідти евакуювали. Загалом росія продовжує наступ, зберігаючи напругу у Придністров'ї та Білорусі.

На Донецькому та Луганському напрямках українські військові за добу відбили 18 атак російської армії, знищили 13 танків, 8 артилерійських систем, 27 одиниць бойової броньованої техніки, 2 одиниці спеціальної інженерної техніки та 5 автомобілів супротивника.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Ворог продовжує завдавати артилерійських та авіаційних ударів по Маріуполі, основні зусилля зосереджені на блокуванні українських військових у районі «Азовсталі». Щоб встановити повний контроль над містом та придушити опір окупанти застосовують стратегічну авіацію. З огляду на заходи щодо евакуації місцевих жителів слід очікувати нарощування вогневого впливу найближчим часом.

На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не здійснював.

На Сіверському напрямку відбуваються заходи посиленої охорони ділянки українсько-російського кордону у Брянській та Курській областях. За інформацією Генштабу, росіяни перекидають у прикордонні райони Брянської області додаткові підрозділи артилерії для нарощування провокаційних обстрілів населених пунктів Чернігівської області.

На Слобожанському напрямку ворог вживає заходів щодо перегрупування підрозділів, поповнює запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів для відновлення наступальних можливостей.

Росія не зможе повністю відновити виведені з України підрозділи – розвідкаУ росії не можуть повноцінно відновити боєздатність виведених з України військ, але в армії змушені доповідати командуванню викривлену інформацію.

На Харківському напрямку наступальних дій не здійснював. Основні зусилля зосередили на недопущенні просування наших військ у районі населеного пункту Веселе.

У Воронезькій та Бєлгородській областях росії до 25 травня продовжили дію підвищеного рівня терористичної загрози.

На Донецькому напрямку противник продовжує зосереджувати основні зусилля на встановленні повного контролю над населеним пунктом Рубіжне.

На Лиманському напрямі підрозділи ворога намагалися закріпитись у районі населеного пункту Олександрівка.

На Бахмутському напрямку окупанти вели штурмові дії у напрямі населеного пункту Оріхове та в районі населеного пункту Камишеваха, успіху не мали.

На Курахівському напрямку ворог вів наступальні дії у напрямку населеного пункту Мар'їнка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках супротивник вів артилерійські обстріли підрозділів наших військ по всій лінії та повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.

На Південнобузькому напрямку окупаційні підрозділи активних бойових дій не робили, обстрілювали підрозділи наших військ із ствольної артилерії та мінометів у районах населених пунктів Олександрівка, Таврійське, Котлярове, Ганнівка та Осокорівка.

За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Сухопутних військ, Повітряних Сил та Десантно-штурмових військ уразили 7 повітряних цілей: 5 БпЛА типу Орлан-10, один вертоліт Ка-52 та одну крилату ракету.

Нагадаємо, біля острова Зміїний ЗСУ підбили новітнє судно флоту росії «Всеволод Бобров».

За даними британської розвідки, росія виводить свої підрозділи з Харківської області після тяжких втрат. Це мовчазне визнання своєї нездатності захопити ключові українські міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: