США надаватимуть Україні допомогу, поки війна не буде закінчена – Держдепартамент

Читать на русском
США використовують всі доступні їм інструменти, щоб прискорити перемогу України і настання миру на її землі
Нед ПрайсAP Photo

США будуть підтримувати Україну у військовому та економічному плані, а також чинити тиск на росію до самого кінця війни. Вашингтон буде всіма силами наближати перемогу України над агресором.

Про це заявив спікер Державного департаменту США Нед Прайс на брифінгу 11 травня, повідомляє Укрінформ.

Закон про ленд-ліз для України підписано: реакція соцмережРеакція соцмереж на підписання Джо Байденом закону про ленд-ліз для України. Завдяки закону військова допомога надходитиме Україні швидше.

«Росія досі не виявила жодних ознак того, що вона готова прийняти дипломатію, як вихід із ситуації. Тому ми продовжимо робити те, що вже довело свою ефективність» - сказав Прайс.

За його словами, Україна отримуватиме від США допомогу у сфері безпеки та оборони, яка дасть ЗСУ можливість захищати свободу України, незалежність і демократію. Що стосується росії, то її чекають посилені санкції.

«Ми будемо і далі нарощувати економічні та фінансові наслідки для кремля, а також всіх, хто сприяє цій війні» - резюмував Прайс.

Нагадаємо, 11 травня Палата представників США схвалила пакет допомоги, що передбачає підтримку України на загальну суму близько 40 млрд доларів.

Крім цього, демократ Річард Блументаль і республіканець Ліндсі Грем внесли до Сенату США резолюцію про визнання росії державою-спонсором тероризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: