Палата представників США схвалила пакет допомоги Україні на 40 млрд доларів

Читать на русском
Палата представників США схвалила пакет допомоги, який передбачає підтримку України на загальну суму близько 40 млрд доларів.
Укрінформ

Палата представників США схвалила пакет допомоги, який передбачає підтримку України на загальну суму близько 40 млрд доларів.

Про це стало відомо з трансляції засідання Палати представників США.

Відомо, що спочатку Джо Байден запитував у Конгресу 33 млрд доларів. Але законодавці мають намір додатково виділити 3,4 мільярда доларів на військову допомогу і 3,4 мільярда доларів на гуманітарні питання.

Закон про ленд-ліз для України підписано: реакція соцмережРеакція соцмереж на підписання Джо Байденом закону про ленд-ліз для України. Завдяки закону військова допомога надходитиме Україні швидше.

З початкових 33 млрд доларів для України 20,4 млрд доларів направлялося у вигляді військової допомоги, 8,5 мільярда доларів - у вигляді економічної допомоги і 3 мільярди доларів – на розв'язання гуманітарних питань і проблем глобальної продовольчої безпеки.

Нагадаємо, президент США Джо Байден підписав 9 травня закон про ленд-ліз для України. Це означає, що військова допомога тепер надходитиме Україні набагато швидше, адже закон усуває бюрократичні перешкоди. Крім того, список зброї, що надається, буде значно розширений.

«Слово і діло» розбиралося, що являє собою ленд-ліз і як закон зможе допомогти Україні у війні з росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: