Закон про ленд-ліз для України підписано: реакція соцмереж

Читать на русском

Реакція соцмереж на підписання Джо Байденом закону про ленд-ліз для України. Завдяки закону військова допомога надходитиме Україні швидше.

Президент США Джо Байден підписав 9 травня закон про ленд-ліз для України. Це означає, що військова допомога тепер надходитиме Україні набагато швидше, адже закон усуває бюрократичні перешкоди. Крім того, список зброї, що надається, буде значно розширений.

«Я підписую законопроєкт, який надає ще один важливий інструмент, який безпосередньо підтримує уряд України та український народ та їхню боротьбу за захист своєї країни та своєї демократії від жорстокої війни путіна. Вартість боротьби недешева, але поступка агресії обходиться ще дорожче», – сказав американський президент перед підписанням документа.

Символічно, що закон був підписаний, коли росія святкувала День перемоги – саме початковий закон про ленд-ліз допоміг союзникам перемогти нацистську Німеччину у Другій світовій війні.

Як у соцмережах відреагували на підписання історичного закону – у добірці «Слово і діло».

«Сумніваюся, що американці планували «повторити» ленд-ліз після перемоги над нацистською Німеччиною. Це ж ким треба бути, щоб зрівнятися з Гітлером? Але путін зміг. Та світ зможе притягнути його до відповідальності. Перемоги нацистів - переможемо рашистів», – написав Ярослав Юрчишин.

Нагадаємо, «Слово і діло» розбиралося, що являє собою ленд-ліз і як закон зможе допомогти Україні у війні з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: