Путін готується до затяжної війни в Україні – голова розвідки США

Читать на русском
У розвідці США вважають, що путін готується до тривалого конфлікту в Україні. Крім того, росія хоче розширити сухопутний міст у Придністров'я.
cnn.com

Президент росії володимир путін готується до затяжної війни в Україні, в ході якої він має намір досягти цілей за межами Донецької та Луганської областей.

Про це заявила директор національної розвідки США Авріл Хейнс, виступаючи у комітеті Сенату із збройних сил, передає The Guardian.

«За нашими оцінками, президент путін готується до затяжного конфлікту в Україні, під час якого він все ще має намір досягти цілей за межами Донбасу. За нашими оцінками, стратегічні цілі путіну, ймовірно, не змінилися, припускаємо, що він вважає ухвалене наприкінці березня рішення переорієнтувати російські сили на Донбас лише тимчасовим зрушенням», – сказала Хейнс.

Кулеба розповів, як Україна тепер бачить свою перемогу у війні із росієюНа відміну від перших місяців війни з росією, тепер Україна вважатиме перемогою повне звільнення всіх окупованих територій.

За її словами, короткострокові військові цілі путіна полягають у тому, щоб захопити Донецьку та Луганську області, а також буферну зону навколо них та оточити українські сили в цій частині країни, щоб зміцнити контроль над сухопутним коридором у Крим та утримати Херсонську область.

Розвідка США також бачить ознаки того, що путін хоче продовжити сухопутний міст до Придністров'я.

«Хоча російські сили можуть досягти більшості з цих короткострокових цілей у найближчі місяці, ми вважаємо, що вони не зможуть розширити контроль над сухопутним мостом, який простягається до Придністров'я і включає Одесу, без початку будь-якої форми мобілізації і стає все більш малоймовірним, що вони зможуть встановити контроль над обома областями (Донецькою та Луганською) та бажаною буферною зоною найближчими тижнями», – заявила Хейнс.

Нагадаємо, за словами генерала США, на сьогоднішній день є три очевидні сценарії майбутнього розвитку війни в Україні. При чому два із трьох сценаріїв означають перемогу росії.

За даними розвідки США, росія до середини травня може остаточно анексувати територію ОРДЛО. Наступним кроком стане спроба анексувати окуповану Херсонську область України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: