У США не виключають спроб росії анексувати Донбас за кримським сценарієм – Держдепартамент

Читать на русском
Російські окупанти намагатимуться всіма силами легітимізувати свою окупацію, в тому числі такими заходами, як фейкові референдуми
Ілюстративне фотоReuters

Сполучені Штати вважають, що росія не залишила спроб анексувати нові Українські землі. Окупанти можуть спробувати провести анексію Донецької та Луганської областей України за кримським сценарієм - через псевдореферендум.

Про це на брифінгу 9 травня заявив спікер Державного департаменту Нед Прайс.

За його словами, російські окупанти будуть намагатися всіма силами легітимізувати свою окупацію, в тому числі такими заходами, як фейкові референдуми.

«Ми знаємо російський сценарій, який був використаний в Криму і на сході України. Російська влада в спробі надати своїй окупації наліт легітимності, намагалися провести фіктивні вибори, і ми як і раніше стурбовані тим, що вони знову спробують зробити це на сході України» - сказав Прайс.

Нагадаємо, 3 травня стало відомо, що за даними розвідки США, до середини травня росія збирається остаточно анексувати територію ОРДЛО - так звані «псевдореспубліки» терористичних угруповань «Л/ДНР» на Донбасі. Наступним кроком стане спроба анексувати окуповану Херсонську область України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: