У розвідці США вважають, що путін може ввести воєнний стан у росії

Читать на русском
Путін може ввести у росії воєнний стан, щоб звільнити ресурси задля досягнення цілей. У розвідці США прогнозують, що найближчими місяцями ситуація в Україні може рухатися непередбачуваною траєкторією.
Bloomberg via Getty Images

Президент володимир путін може вдатися до радикальніших засобів, щоб досягти своїх цілей у ході війни в Україні, зокрема, запровадити воєнний стан у росії.

Про це заявила директор національної розвідки США Авріл Хейнс, виступаючи у комітеті Сенату із збройних сил, передає The Guardian.

«Нинішня тенденція збільшує ймовірність того, що президент путін вдасться до радикальніших засобів, включаючи введення воєнного стану, переорієнтацію промислового виробництва або потенційну ескалацію військових дій, щоб вивільнити ресурси, необхідні для досягнення його цілей», – вважає Хейнс.

Оголошувати мобілізацію та війну не став: про що путін говорив на парадіПопри прогнози, путін на параді не став оголошувати про мобілізацію в росії. Слово і діло зібрало головні тези з промови російського президента.

Зараз путін, за її словами, розраховує на те, що рішучість США та Євросоюзу допомагати Україні ослабне в міру погіршення проблем із продовольством, інфляцією та цінами на енергоносії.

США зараз не бачать життєздатного шляху переговорів для припинення війни в Україні, сказала Хейнс. «Невизначений характер битви, яка переростає у війну на виснаження, у поєднанні з тим, що путін стикається з невідповідністю між його амбіціями та нинішніми військовими можливостями росії, ймовірно, означає, що в наступні кілька місяців ми можемо рухатися більш непередбачуваною і потенційно ескалаторною траєкторією», – сказала директорка нацрозвідки.

Вона додала, що розвідка США поки що не бачить, щоб росія зробила свої ядерні загрози більш очевидними. Хейнс каже, що москва продовжить використовувати ядерну риторику, щоб утримати Захід від збільшення летальної допомоги Україні.

«В іншому ми, як і раніше, вважаємо, що президент путін, ймовірно, санкціонує застосування ядерної зброї тільки в тому випадку, якщо він побачить реальну загрозу для російської держави або режиму», – резюмувала Хейнс.

Зазначимо, під час цих слухань Авріл Хейнс також заявив, що володимир путін готується до затяжної війни в Україні, під час якої він має намір досягти цілей за межами Донбасу.

Напередодні 9 травня українська розвідка прогнозувала, що путін під час виступу на параді може оголосити загальну мобілізацію. Але прогноз не здійснився.

Нагадаємо, начальник штабу британського оборонного відомства Тоні Радакін заявив, що здивований невдачами росії у військовій кампанії, яка почалася з поганої розвідки та призвела до катастрофічних результатів. За його словами, що володимиру путіну вже не вдалося досягти початкових цілей вторгнення в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: