Путін небезпечніший, ніж Гітлер і Сталін – прем'єр Польщі

Читать на русском
Прем'єр Польщі вважає, що росії потрібно провести депутінізацію за аналогією до денацифікації Німеччини після Другої світової війни.
svoboda.org

Президент росії володимир путін є більш небезпечним, ніж Адольф Гітлер і Йосип Сталін. Його ідеологія має бути повністю викорінена, а росії потрібно провести «депутінізацію».

Про це у колонці для Daily Telegraph написав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

«Путін не Гітлер і Сталін. На жаль, він більш небезпечний. У його розпорядженні не лише смертоносніша зброя, а й нові засоби масової інформації для поширення його пропаганди», – заявив Моравецький.

Гітлер 2.0, версія російська, локалізована. Колонка Леоніда ШвецяПорівняння володимира путіна з Адольфом Гітлером напрошується само собою. Але путін відрізняється від фюрера не лише тим, що може загробити планету.

«Подібно до того, як колись Німеччина зазнавала денацифікації, сьогодні єдиний шанс для росії та цивілізованого світу — це «депутінізація». Якщо ми не розпочнемо це завдання негайно, ми втратимо не лише Україну, ми втратимо і свою душу, і свою свободу, і суверенітет. Тому що росія не зупиниться на Києві», – попередив прем'єр.

За його словами, путінська ідеологія «руського миру» – це еквівалент комунізму та нацизму XX століття, за її допомогою росія виправдовує вигадані права та привілеї для своєї країни. Тому, написав Моравецький, цю ідеологію треба викорінити.

Прем'єр Польщі також звинуватив путіна у відкритті нової ери «російського імперіалізму» та поширенні пропаганди, яка «описує агресію проти України як операцію з «ущільнення» країни».

Захід, на думку Моравецького, ігнорував зростаючу загрозу, що виходила від Москви.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Британії Бен Уоллес порівняв дії путіну та його оточення з нацистами.

Генсек правозахисної організації Amnesty International вважає, що путін та керівництво росії відчувають ненависть до всіх українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: