Джонсон назвав «жахливою помилкою» реакцію Заходу на анексію Криму

Читать на русском
Борис Джонсон шкодує про реакцію Заходу на анексію Криму Росією в 2014 році. Виною тому, за словами британського прем’єра, є залежність від російських енергоресурсів.

Захід зробив «жахливу помилку» і дозволив, щоб президенту Володимиру Путіну «зійшла з рук» анексія Криму в 2014 році.

Про це прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон написав у статті для The Telegraph.

У ЦРУ вважають, що Путін не має чіткої кінцевої мети у війні з УкраїноюВолодимир Путін не має кінцевої мети свого вторгнення в Україну, вважає директор ЦРУ. Він також заявив, що слід серйозно поставитися до можливого застосування хімічної зброї Росією.

«Коли Путін вперше вторгся в Україну у 2014 році, Захід зробив жахливу помилку. Російський лідер здійснив акт насильницької агресії та відібрав величезний шматок у суверенної країни. І ми дозволили йому залишитися безкарним», – написав Джонсон.

Путін шантажував Захід через його залежність від російської нафти та газу. Але саме енергетичні запаси Росії, на думку Джонсона, роблять її вразливою.

«Сила Путіна – його величезні запаси вуглеводнів – також є його слабкістю. У нього практично нічого іншого немає. Путінська Росія робить небагато з того, що хоче купувати решта світу. Якщо світ зможе покінчити із залежністю від російської нафти та газу, ми зможемо позбавити його грошей, зруйнувати його стратегію», – пише прем'єр.

Джонсон заявив, що для Заходу буде «болючим» скороченням залежності від російських енергоресурсів, але всі країни мають це зробити, інакше стратегія не спрацює: «Не сумніваюся, що попереду на нас чекають важкі часи. Процес відлучення світу від російської нафти і газу та й взагалі вуглеводнів буде непростим».

Нагадаємо, США вже заборонили імпорт російської нафти та газу.

Велика Британія, у свою чергу, має намір повністю припинити імпорт російської нафти до кінця 2022 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: