Байден публічно назвав Путіна воєнним злочинцем

Читать на русском
Байден вважає, що російський президент Володимир Путін є воєнним злочинцем - про це він офіційно заявив журналістам
Джозеф БайденReuters

Президент США Джозеф Байден публічно назвав президента Росії Володимира Путіна воєнним злочинцем після того, як 16 березня російсько-фашистські війська розбомбили драмтеатр в Маріуполі.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на американські ЗМІ.

«Я думаю, що він воєнний злочинець» - сказав Байден у відповідь на відповідне запитання журналістів щодо Путіна. При цьому наголошується, що перший раз президент питання не почув, проте потім повернувся до них, попросив повторити, після чого відповів ствердно.

Як зазначає телеканал CNN, така заява означає різку зміну ставлення до ситуації в Україні з боку Білого дому. Раніше чиновники та сам Байден уникали називати дії Росії в Україні військовими злочинами, кажучи, що вони тільки вивчають можливість застосування такої термінології. А прессекретар Білого дому Псакі запевнила, що Байден сказав слова про Путіна від чистого серця, і його заяви говорять самі за себе.

Нагадаємо, 16 березня Сенат США одноголосно прийняв резолюцію, яка засуджує президента Росії Володимира Путіна як воєнного злочинця.

Того ж дня в Маріуполі російські окупанти скинули бомбу на Драматичний театр. У театрі переховувалося майже тисяча цивільних маріупольців. Багато місцевих жителів ховалися в ньому з маленькими дітьми.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: