Байден підписав закон про ленд-ліз для України

Читать на русском
Новий закон, підписаний президентом США, дозволить значно наростити рівень військової підтримки України в її боротьбі проти російських окупантів
Фото з місця подійtwitter.com

Президент США Джозеф Байден підписав закон про надання програми ленд-лізу для України. Новий закон дозволить значно наростити рівень військової підтримки України з боку США.

Про це стало відомо з прямої трансляції події.

Відзначається, що Байден підписав закон 9 травня, зробивши таким чином росії «подарунок» в день, коли агресор традиційно святкує своє «побєдобєсіе». При підписанні були присутні віцепрезидент США Камала Харріс і конгресмен українського походження Вікторія Спартц.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

Нагадаємо, Сенат США ввечері 6 квітня прийняв закон, щоб відродити програму часів Другої світової війни, яка дозволить Джозефу Байдену більш ефективно відправляти зброю та іншу допомогу Україні в умовах війни з росією.

Палата представників Конгресу США 28 квітня проголосувала за законопроєкт про ленд-ліз для України.

Програма ленд-лізу була створена під час Другої світової війни. Закон про ленд-ліз був прийнятий Конгресом США 11 березня 1941 року. Документ дозволив США швидко постачати союзникам по антигітлерівській коаліції все необхідне без зайвих процедур, а також з відкладеною оплатою - і тільки за вціліле.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: