У США заявили, що з високою вірогідністю офіційно визнають дії рф геноцидом

Читать на русском
Процес збору доказів займе тривалий час, і лише тоді американський уряд зможе офіційно ухвалити рішення про геноцид.
фото: Еспресо

Офіційне визнання дій російських окупантів в Україні геноцидом займе чимало часу, проте з високою вірогідністю таке рішення зрештою буде прийнято.

Про це в інтерв’ю CNN заявила заступник держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд.

Як вона зазначає, президент Байден, назвавши дії росії геноцидом «говорив від душі, коли назвав те, що ми бачимо в Україні геноцидом, скоєним російською федерацією та її армією».

Водночас, Нуланд уточнює, що «процес збору доказів займе тривалий час», і лише тоді американський уряд зможе офіційно ухвалити рішення про геноцид.

«Але я збираюся передбачити, що те, що президент Байден назвав, – це те, що ми в кінцевому підсумку, ймовірно, отримаємо, коли зможемо зібрати всі ці докази. Адже, те, що відбувається там, не є випадковістю. Це навмисне рішення Росії знищити Україну та її мирне населення», – додає Нуланд.

Побачене у Бучі не виглядає «далеким від геноциду» – ДжонсонПрем'єр Британії Джонсон вважає, що звірства, скоєні в Бучі російськими військовими, недалекі від геноциду.

Зазначимо, що відповідне рішення вже раніше підтримав канадський прем'єр Джастін Трюдо.

«На мою думку, абсолютно правильно, що все більше людей використовують слово геноцид у зв'язку з тим, що робить росія, та з тим, що робить путін», – заявив прем’єр-міністр Канади.

Нагадаємо, що напередодні президент США Джо Байден під час виступу першим із західних лідерів зробив подібну заяву.

Водночас, французький президент Макрон відмовився назвати дії росії в Україні геноцидом та назвав українців та росіян - «братськими народами».

Пізніше у МЗС України прокоментували заяву Макрона щодо геноциду та «братніх росіян».

Також нагадаємо, що омбудсмен Денісова розповіла про нові воєнні злочини російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: