Наступ росії відстає від графіка на два тижні – Пентагон

Читать на русском
За оцінкою Пентагону, російська армія відстає від графіка путіна щодо наступу на два тижні. Чи змінилися стратегічні плани путіна у війні, у Міноборони не знають.
Reuters

Наступ росії на Донбасі та на півдні України відстає від початкового графіка на два тижні.

Про це на брифінгу заявив високопоставлений представник Міністерства оборони США, передає «Радіо Свобода».

«Ми зараз оцінили, що він відстає на два тижні від того, на яких позиціях він хотів би бути на Донбасі та на півдні, і незрозуміло, як ситуація розвиватиметься. Будьте певні, що українці можуть продовжувати захищати свою територію», – сказав чиновник.

Кулеба розповів, як Україна тепер бачить свою перемогу у війні із росієюНа відміну від перших місяців війни з росією, тепер Україна вважатиме перемогою повне звільнення всіх окупованих територій.

У Пентагоні зазначили, що володимир путін не зміг досягти жодної з основних цілей у повномасштабній війні проти України.

«Він продовжує нарощувати сили і нести втрати. Він продовжує бачити, що деякі з його можливостей зменшуються. Переважно йдеться про артилерійський бій. Путін не досяг жодної з основних цілей. Маріуполь досі не захоплений. Опір «Азовсталі» триває», – додав представник Міноборони.

При цьому в Пентагоні не знають, чи змінилися плани путіна у цій війні: _«Нам не зрозуміло, наскільки змінилися будь-які стратегічні цілі Ппутіна. Ми не знаємо, чи він просто хоче контролювати Донбас і оголосити перемогу, чи він хоче використовувати цей контроль для подальших атак. Ми не маємо абсолютної впевненості щодо планів путіна».___

Нагадаємо, 10 травня на слуханнях у сенатському комітеті директор національної розвідки США Авріл Хейнс заявила, що володимир путін готується до затяжної війни в Україні, в ході якої він має намір досягти цілей за межами Донецької та Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: