Кулеба розповів, як Україна тепер бачить свою перемогу у війні із росією

Читать на русском
На відміну від перших місяців війни з росією, тепер Україна вважатиме перемогою повне звільнення всіх окупованих територій.

Україна змінила свою «картину перемоги» у війні з росією. Якщо в перші місяці війни, перемогою вважалося б повернення російських військ на позиції до 24 лютого, то зараз Україна хоче повного звільнення територій від окупації.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів в інтерв'ю Financial Times.

«У перші місяці війни перемога для нас виглядала як виведення російських військ на позиції, які вони займали до 24 лютого, і оплата завданих збитків», – сказав Кулеба.

Є тільки два варіанти завершення війни України з росією – БудановУ другому варіанті для росії немає взагалі ніяких хороших кінцівок. А в першому варіанті вона може зберегти в цілості свої основні землі

«Зараз, якщо ми будемо досить сильні на військовому фронті і виграємо битву за Донбас, що матиме вирішальне значення для наступної динаміки війни, звичайно, перемогою для нас у цій війні буде визволення інших наших територій», – заявив міністр.

Він зазначив, що лише поразка росії дозволить Україні знову відкрити свої чорноморські порти та відродити свою експортну економіку.

При цьому Кулеба припускає, що Україні, зрештою, доведеться вести переговори з росією, до такого моменту Київ хотів би підійти «з найсильнішими картами».

Глава МЗС переконаний, що союзники України підтримають її до кінця, включаючи витіснення росії з Донбасу та Криму: «Вони вже відчувають, що наша перемога буде і їхньою перемогою, тому я вірю, що вони підтримають нас».

Нагадаємо, за словами генерала США, на сьогоднішній день є три очевидні сценарії майбутнього розвитку війни в Україні. При чому два із трьох сценаріїв означають перемогу росії.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що наразі немає ознак того, що війна незабаром завершиться.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: