Наступ росії: у Генштабі розповіли, де йдуть бої

Читать на русском
Російська армія продовжується готуватися до наступу у напрямі Лимана та Сєверодонецька. Ідуть бої в районі населених пунктів Воєводівка, Тошківка, Нижнє, Кам'янка.

Росія продовжує проводити наступ на сході України. Основні зусилля авіаційного угруповання противник зосереджує на підтримці дій на Слобожанському та Донецькому напрямках, а також у районі «Азовсталі».

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Окупанти продовжують підготовку до наступальних дій у напрямках населених пунктів Лиман та Сєвєродонецьк.

Тривають бої за а населені пункти Воєводівка, Тошківка та Нижнє Сєвєродонецького району Луганської області, а також Камʼянка Ясинуватського району Донецької області.

У Маріуполі ворог артилерією та ударами авіації продовжує знищувати інфраструктуру заводу «Азовсталь», точаться бої.

У Генштабі також не виключили можливості проведення диверсій на об'єктах хімічної промисловості України з подальшим звинуваченням у цьому підрозділах ЗСУ.

У США не виключають спроб росії анексувати Донбас за кримським сценарієм – ДерждепартаментРосійські окупанти намагатимуться всіма силами легітимізувати свою окупацію, в тому числі такими заходами, як фейкові референдуми

На Волинському та Поліському напрямах противник активних дій не здійснював, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському напрямку противник продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону у Брянській та Курській областях. Росія обстрілювала прикордонні населені пункти Велика Писарівка, Білопілля, Краснопілля та Юнаківка Сумської області.

На Слобожанському напрямку ворог підтримує у повній готовності до застосування певні сили та засоби протиповітряної оборони на території Бєлгородської області.

На Ізюмському напрямку противник здійснював поповнення боєприпасів, пального та матеріально-технічних засобів.

На Южнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив.

Корабельні угруповання ворога продовжують виконувати завдання щодо ізоляції районів бойових дій, ведення розвідки, завдання ракетних ударів по важливих об'єктах цивільної та військової інфраструктури, підтримки підрозділів на приморському напрямку та блокування цивільного судноплавства.

За минулу добу на території Донецької та Луганської областей українські військові відбили 15 атак ворога, знищили один зенітний ракетний комплекс, 9 танків, 3 артилерійські системи, 25 одиниць бойової броньованої техніки, 3 одиниці спеціальної інженерної техніки та 3 автомобілі ворога.

Нагадаємо, Міноборони Британії повідомляло, що оскільки війна в Україні триває довше, ніж розраховувала росія, запаси високоточних боєприпасів, ймовірно, виснажені.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: