Путін не присвятив у плани щодо нападу на Україну навіть Лаврова – Грозєв

Читать на русском
Путін не поінформував своє оточення про плани щодо вторгнення в Україну. Журналіст Христо Грозєв стверджує, що навіть Лавров не знав про це.

Оточення президента росії володимира путіна не знало про його плани щодо повномасштабного вторгнення в Україну. Не був у курсі навіть міністр закордонних справ Сергій Лавров.

Про це в інтерв'ю Дмитру Гордону розповів журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв.

«Джерело, яке знайоме досить близько – скажу прямо – з дочкою Лаврова, почув саме це від неї. Що навіть Лавров вірив до кінця, що це буде щось на кшталт погроз війни, але реально (торкатиметься – ред.) тільки «ДНР» і «ЛНР». Він сам був шокований, коли реально дізнався, що це буде справжня війна», – розповів Грозєв.

Вторгнення в Україну: чверть російських топ-чиновників хочуть звільнитися, не були готові до санкцій – ЗМІРосійське видання пише, що багато топ-чиновників нібито не знали про плани напасти на Україну і не чекали на такі жорсткі санкції.

«Тому й обличчя, які ми бачимо у цих людей... Тому таке обличчя у Пєскова. Дуже складно назвати це одухотвореним обличчям та сказати, що він вірить у те, що каже. Такого ми раніше не бачили. Але, на жаль, еліта дуже боїться», – вважає Грозєв.

Проте, на думку журналіста, економічна, олігархічна еліта росії поки що не готова виступити проти путіна.

При цьому, як каже Грозєв, у близькому оточенні російського президента є ті, хто бажає його смерті. «Нещодавно ми з колегами слухали запис одного дуже близького до путіна олігарха, який іншому олігарху розповідає, що краще, щоб він (путін – ред.) помер від цього – називає якусь можливу хворобу – тому що він нас знищив, він знищує Україну він знищує росію», – розповів він.

Нагадаємо, видання Bloomberg з посиланням на джерела писало, що серед російських високопосадовців взагалі зростають сумніви, чи правильним було рішення володимира путіна розпочати війну.

Колишній офіцер МІ-6 вважає, що війна в Україні може закінчитися для путіна відстороненням від влади, або його вб'ють свої ж люди.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: