Наразі немає ознак того, що війна в Україні скоро завершиться – Зеленский

Читать на русском
Україна прагне досягти перемоги у війні якнайшвидше, відновити свою територіальну цілісність та розпочати відновлення зруйнованого майна, зокрема за кошти, конфісковані в росії.
фото ОПУ

Наразі немає жодних ознак того, що війна росії проти України скоро завершиться.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час сьогоднішнього засідання Chatham House.

Він пояснив, що Україна прагне досягти перемоги у війні якнайшвидше, відновити свою територіальну цілісність та розпочати відновлення зруйнованого майна, зокрема за кошти, конфісковані в росії.

Приміряти шкіру Путіна. Колонка Леоніда ШвецяНі в кого немає сумнівів, що путін здатний багато на що. Але ж не менше доказів, що зіткнення зі справжнім опором непереможний упир не витримує.

«Сьогодні 72-а доба повномасштабної війни, і ми не бачимо кінця війни поки що. Ми не відчуваємо і не бачимо жодного бажання від російської сторони завершити її. І ми не бачимо задовільних рішень щодо викликів, які спровокувала росія цією війною», – каже Зеленський.

Президент наголосив, що російсько-українська війна матиме глобальні наслідки у багатьох сферах. Насамперед йдеться про виклики для продовольчої безпеки сотень мільйонів людей, у тому числі на Близькому Сході. Адже, за словами Зеленського, порушено традиційні ланцюжки постачання ключових продуктів харчування в регіоні.

«З 24 лютого не було жодного дня, щоб ми не вели переговори про надання нам зброї, посилення санкцій проти Росії тощо. І не було жодного дня, коли ми не вели б переговори щодо безпечного виходу та зеленого коридору для людей, які перебувають в облозі в Маріуполі», - сказав Зеленський.

Президент додав, що світові лідери починають усвідомлювати глобальні наслідки цієї війни, хоча у перші дні вони мали песимістичні очікування щодо спроможності України чинити відсіч російській агресії.

Раніше ми писали, що ЗСУ відновили контроль над п'ятьма селами на Харківщині, над одним – частково.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: