Недооцінка рф опору України не дозволили путіну оголосити про військові успіхи 9 травня – британська розвідка

Читать на русском
Помилки планування вторгнення в Україну та невірні очікування призвели до того, що путін 9 травня на параді не зміг оголосити про якийсь значний військовий успіх.

Недооцінка росією опору України та планування за «кращим варіантом розвитку подій» призвели до очевидних оперативних помилок, не дозволивши президенту володимиру путіну оголосити про значний військовий успіх на параді на честь Дня перемоги.

Про це йдеться у розвідувальному звіті Міністерства оборони Британії.

Путін невірно оцінив свої шанси в Україні через ізоляцію та зарозумілість – WPПутін сам планував війну в Україні, вважають аналітики, але неправильно оцінив свої шанси. Все через відсутність вірного уявлення про країну, ізольованість та зарозумілість.

«Вельми ймовірно, що план вторгнення росії був заснований на помилковому припущенні, що вона зустріне обмежений опір і зможе швидко оточити та обминути населені пункти. Припущення спонукало російські сили спробувати провести початкову фазу операції з підходом, призначеним задля досягнення швидкої перемоги з мінімальними затратами. Цей прорахунок призвів до непомірних втрат і подальшого послаблення оперативної уваги росії», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, незважаючи на прогнози, володимир путін у своїй промові на параді в москві не став оголошувати мобілізацію в росії або війну Україні.

У Білому домі сказали, що промова путіна, особливо в частині обвинувачень Заходу, є «феєричним прикладом марення і цілковитого абсурду».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: