У Міноборони розповіли, скільки авіація окупантів завдала ударів по Україні за добу

Читать на русском
Наразі найбільша активність загарбників спостерігається на Донецькому і Слобожанському напрямках.
Укрінформ

Оперативно-тактична авіація російських загарбників за добу завдала 48 ударів по об’єктах у Харківській і Донецькій областях та 5 ударів дальньою авіацією по об’єктах у Миколаївській та Одеській областях.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

«Оперативно-тактична авіація окупантів завдала 48 ударів по об’єктах у Харківській та Донецькій областях. Водночас дальньою російською авіацією було завдано п’ять ударів по об’єктах у Миколаївській та Одеській областях. Окрім того, зберігається загроза подальшого застосування росією крилатих ракет з акваторії Чорного моря по військових та цивільних об’єктах на території України», - сказав речник.

ЗСУ почали використовувати гаубиці М777: перші постріли по окупантах на сходіУкраїнські військові вже почали використовувати американські гаубиці М777 проти російських окупантів. Відео перших пострілів.

Згідно зі словами Мотузяника, ворог продовжує наступальну операцію у Східній операційній зоні, його основна мета – досягнення повного контролю над територією Донецької, Луганської, Херсонської областей та забезпечення стійкості сухопутного коридору з тимчасово окупованою територією Криму.

Як зазначається, наразі найбільша активність загарбників спостерігається на Донецькому і Слобожанському напрямках. Ворог здійснює вогневий вплив вздовж усієї лінії зіткнення та намагається бити вглиб оборони українських військ.

Речник також повідомив, що противник продовжує нищити цивільну інфраструктуру та житлові райони українських міст ракетно-авіаційними ударами та артилерійськими обстрілами у Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській та Харківській областях.

При цьому, російська влада вживає заходів з інтеграції захоплених територій до складу росії. В рамках святкування «Дня перемоги» окупаційні адміністрації посилили контррозвідувальні заходи, збільшили кількість блокпостів і патрулів, до 10 травня запровадили комендантську годину, ввели обмеження щодо переміщення місцевого населення. Фіксується прибуття на захоплені території Херсонської та Запорізької областей груп осіб із тимчасово окупованих територій АР Крим та деяких регіонів країни-агресора для створення пропагандистських сюжетів для російських ЗМІ.

Нагадаємо, що у Генштабі розповіли, в напрямку яких населених пунктів збираються наступати окупанти.

Раніше ми повідомляли, що у ніч із 7 на 8 травня росіяни намагалися з трьох катерів висадити десант в Одесі. Але українські військові завадили їхнім планам.

Також нагадаємо, що росія вперше застосувала радянські крилаті ракети Х-22 для ударів по Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: