У Міноборони повідомили про зміну росією тактики ведення війни

Читать на русском
Російські війська змінили тактику порівняно з першими днями повномасштабної війни - тепер вони намагаються діяти за ситуацією.
24 канал

Росія змінила тактику порівняно з першими днями війни – тепер ворожі війська намагаються діяти за ситуацією та підлаштовуються під дії ЗСУ.

Про це повідомила замміністра оборони Ганна Маляр в інтерв'ю НВ.

«Можу сказати, що зараз росіяни змінюють тактику. Коли спочатку вони планували захопити швидко Київ, то кинули сюди свої елітні військові підрозділи, яких було знищено нашими ЗСУ. Ось тоді у них були заздалегідь розроблені певний план і стратегія. Наразі вони вже діють за ситуацією, вивчають та аналізують нашу тактику, шукають слабкі місця», - розповіла Маляр.

Як проходить мобілізація в Україні та чи передбачається нова хвиляЯк нині проходить мобілізація, чи передбачається нова хвиля та чи можуть непідготовлених відправити на передову, читайте у матеріалі «Слово і діло».

За її словами, у цій війні росіяни мали і поки що мають перевагу за кількістю особового складу та озброєння.

«Але ми спочатку переважали у стратегіях, рівні підготовки військових та інтелектуальному підході. Саме тому противник має більше втрат, фактично це заслуга нашого вищого військового командування», - зазначила Маляр.

При цьому, з іншого боку, вона зазначила, не слід недооцінювати ворога, бо він потужний.

«Наразі, як я говорила, ми бачимо іншу тактику, вони підлаштувалися під нас, діють схожим чином. Я нещодавно повернулася зі сходу, була в багатьох польових штабах, можу сказати, що росіяни стали обережнішими, вони почали певні кроки планувати, не просто кількістю беруть, а вишиковують шахівницю. Тому й війна зараз трохи інша, ніж була у перші дні. Наразі вона перейшла у формат якогось обміну ходами», - резюмувала Маляр.

Раніше ми писали про те, що у росії не вистачає контрактників, щоб замінити знищених окупантів.

Також нагадаємо, у Міноборони очікують провокації або активізацію обстрілів росії перед 9 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: