Росія вперше застосувала радянські крилаті ракети Х-22 для ударів по Україні – ЗМІ

Читать на русском
Армія рф вперше застосувала для ударів по Україні радянські крилаті ракети Х-22. Це може говорити, що в росії дійсно закінчуються запаси ракет Іскандер і Калібр.
defence-ua.com

Російські війська в ніч на 9 травня вперше за час війни застосували для ударів по Україні радянські крилаті ракети повітряного базування Х-22, які застосовуються зі стратегічних бомбардувальників типу Ту-22М3.

Про це повідомляє Defense Express із посиланням на свої джерела.

Російські війська випустили по Україні ракет на 7,5 мільярда доларів – ForbesТаким чином, загальна сума витрат на ракетні удари по Україні вже перевищує розмір річного місцевого бюджету в 82 суб'єктах росії з 85 наявних

Відомо, що російські війська застосували до шести ракет Х-22 на об'єктах у містах Донецької області.

Радянські крилаті ракети Х-22 вироблялися ще у 1960-1970-х роках, і через свою моральну застарілість стали складними та небезпечними в експлуатації. Тому й на початок війни, за відкритими джерелами, вони лежали в росіян на складах зберігання.

Наголошується, що якщо окупанти почали використовувати такі застарілі ракети, значить у них дійсно вичерпуються запаси ракет комплексів «Іскандер» і «Калібр», і відновити їх запаси через санкції Заходу самим росіянам здається неможливим.

Нагадаємо, Міноборони Британії повідомляло, що оскільки війна в Україні триває довше, ніж розраховувала росія, запаси високоточних боєприпасів, ймовірно, виснажені.

Раніше в українській розвідці стверджували, що заводи-виробники зенітно-ракетних комплексів у росії зупиняють роботу. Для виробництва не вистачає іноземних деталей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: