У Генштабі розповіли, у напрямку яких населених пунктів збираються наступати окупанти

Читать на русском
Російські війська намагаються взяти під контроль Рубіжне та Попасну, готуються продовжувати наступ у напрямках на Сіверськ, Слов'янськ, Лисичанськ та Авдіївку.

Найбільша активність російських окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Ізюмському напрямку ворог підрозділами зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії західного військового округу та 29-ї, 35-ї, 36-ї армій, 68-го армійського корпусу східного військового округу та ВДВ зосереджує на підготовці до продовження наступу на напрямках Сулигівка – Нова Дмитрівка та Сулигівка – Курулька.

Також, щоб не допустити просування підрозділів ЗСУ у Бєлгородській області росії зосереджено до 19 батальйонних тактичних груп.

На Донецькому напрямку за підтримки авіації та артилерії основні зусилля російські військові зосередили на спробі взяття від контролю населених пунктів Рубіжне, Попасна, підготовці до продовження наступальних дій у напрямках на населені пункти Сіверськ, Слов'янськ, Лисичанськ та Авдіївку.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах ознак формування противником наступальних угруповань не виявлено.

Контрнаступ у Харківській області: ЗСУ найближчим часом можуть вийти до кордону з росією – ISWУкраїнські військові проводять успішний контрнаступ на північний схід від Харкова і значно просунулися вперед. Найближчим часом вони матимуть змогу вийти до кордону з росією.

На Слобожанському напрямі ворог активних наступальних дій не проводив. Зосереджує увагу на перегрупуванні підрозділів, поповненні запасів боєприпасів, пального, утриманні раніше зайнятих позицій та недопущенні просування підрозділів Сил оборони України у напрямку державного кордону.

На Таврійському напрямку ворог проводить демонстративні дії з метою сковування українських військ, удосконалює систему логістичного забезпечення.

На Южнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не здійснював. Зосередився на обстрілі позицій підрозділів наших військ із застосуванням засобів артилерії, у тому числі реактивних систем залпового вогню.

У Генштабі розповіли, що на тимчасово окупованій території Запорізької області зазначено випадки вилучення без поважних причин особистих документів у місцевого населення, повернення яких відбудеться за участі останніх в урочистих заходах з нагоди дня перемоги.

На території тимчасово окупованого Криму ворог здійснював активну підготовку до проведення урочистих парадів.

За минулу добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ було вражено 10 повітряних цілей російських окупантів, серед яких 6 безпілотних літальних апаратів типу «Орлан-10», один БПЛА типу «Форпост» та три крилаті ракети.

На території Донецької та Луганської областей українські військові минулої доби відбили 6 атак ворога, знищили 20 танків, одну артилерійську систему, 28 одиниць бойової броньованої техніки, один спеціальний броньований автомобіль та 5 одиниць автомобільної техніки противника.

Нагадаємо, у ніч із 7 на 8 травня росіяни намагалися з трьох катерів висадити десант в Одесі. Але українські військові завадили їхнім планам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: