Впродовж доби росія завдала по Україні близько 50 авіаударів – Міноборони

Читать на русском
До завдання авіаційних ударів по об'єктах у Харківській, Донецькій, Кіровоградській, Одеській, Львівській та Закарпатській областях противник залучав оперативно-тактичну та стратегічну авіацію.
Фото Міноборони

Минулої доби війська росії завдали майже півсотні авіаударів по об'єктах в Україні.

Про це повідомив у середу, 4 травня, речник Міноборони Олександр Мотузяник.

«До завдання авіаційних ударів по об'єктах у Харківській, Донецькій, Кіровоградській, Одеській, Львівській та Закарпатській областях противник залучав оперативно-тактичну та стратегічну авіацію. Нанесено майже півсотні авіаційних ударів, зокрема із застосуванням керованих авіаційних ракет», - розповів він.

Спікер Міноборони уточнив, що російські стратегічні бомбардувальники ТУ-160 здійснили 18 пусків крилатих ракет із повітряного простору над акваторією Каспійського моря об'єктами на території України з метою пошкодження транспортної інфраструктури.

Також він повідомив, що командування військ рф намагається збільшити темпи наступальної операції на сході України.

«Командування російських військ намагається наростити темпи наступальної операції на сході України, щоб вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, а також розвинути наступ на окремих напрямках запорізького та криворізького напрямків. З цією метою противник проводить перегрупування та посилення своїх військ, нарощує систему вогневої поразки та матеріально-технічного забезпечення», - сказав Мотузяник.

Нагадаємо, 4 травня по чотирьох містах Луганської області РФ завдала ракетно-бомбових ударів, є загиблі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: