З 24 лютого росія витрачає на війну 900 млн доларів щодня – аналітик

Читать на русском
Цифри витрат не враховують вплив санкцій, які завдають російській економіці масштабних збитків. У довгостроковому відношенні ці санкції можуть відкинути росію на 30 років
Знищений російський Т-90МАндрій Цаплієнко

Наслідки війни, яку росія розв'язала проти України, будуть відгукуватися російській економіці ще довгі роки. Зараз росія - вона змушена витрачати до 900 млн доларів США тільки на один день бойових дій проти українських військ.

Про це повідомляє Newsweek з посиланням на коментар головного редактора порталу SOFREP, аналітика Адама Стейтена.

Стейтен вказує кілька факторів, які зумовили такі шалені витрати. Це виплати російським солдатам, які воюють в Україні, витрати на їх забезпечення всім необхідним, вартість ремонту пошкодженої, а також ціна знищеної та втраченої техніки. Крім цього, дуже дорого коштують крилаті ракети росії, які вона щодня запускає по Україні - ціна деяких з них перевищує півтора мільйона доларів.

Цифри витрат не враховують вплив санкцій, які завдають російській економіці масштабних збитків. У довгостроковому відношенні ці санкції можуть відкинути росію на 30 років у розвитку і викликати падіння ВВП мінімум на 15%.

Нагадаємо, станом на ранок 7 травня з початку повномасштабного вторгнення в Україну росіяни втратили 25 100 військових, 1122 танки, 199 літаків і 155 вертольотів.

За час повномасштабної та відкритої війни проти України росія випустила по українській території ракет різних типів на загальну сумув 7,5 мільярда доларів США.

Російський ракетний крейсер «Москва», який затонув після поразки двома українськими ракетами РК-360МЦ «Нептун», став найдорожчою бойовою здобиччю Збройних сил України з моменту початку повномасштабного вторгнення росії - вартість крейсера і витрати на його ремонт у 2020 році сумарно перевищили 1,1 млрд доларів.

При цьому обсяг нафтогазових доходів бюджету росії у квітні виявився менше очікуваного на 133,1 млрд рублів через санкції та відмови від російських енергоносіїв.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: