Бюджет рф у квітні недоотримав понад 133 млрд рублів нафтогазових доходів

Читать на русском
Обсяг нафтогазових доходів бюджету рф у квітні виявився меншим за очікуваний на 133,1 млрд рублів.
for-ua.com

Обсяг нафтогазових доходів бюджету рф у квітні виявився меншим за очікуваний на 133,1 млрд рублів.

Про це повідомляється на сайті Мінфіну росії.

Відомо, що у березні у відомстві прогнозували, що нафтогазові доходи країни мали скласти 798,4 млрд рублів. Та тепер очікування на травень майже вдвічі нижчі – 414 млрд.

«Очікуваний обсяг додаткових нафтогазових доходів федерального бюджету, пов'язаний з перевищенням ціни на нафту над базовим рівнем, що фактично склалася», – зазначають у повідомленні.

Наразі сукупний обсяг коштів додаткових нафтогазових доходів становить 280,9 млрд рублів.

Водночас у повідомленні Мінфіну вказується, що війна в Україні і санкції поки не вплинули на виконання федерального бюджету.

Нагадаємо, держави члени Європейського союзу отримали пропозиції щодо шостого пакету санкцій проти росії. Він включає поетапне ембарго на імпорт російської нафти, виключення низки російських банків із системи SWIFT та нові обмежувальні заходи щодо пропагандистів

Також повідомляли, що три країни ЄС можуть бути звільнені від нафтового ембарго до 2024 року. Європейський союз може надати Угорщині та Словаччині триваліший перехідний період для відмови від російської нафти – до кінця 2024 року. Для Чехії такий самий виняток можуть зробити до червня 2024-го.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: