Війна в Україні перейшла в нову фазу – Арестович

Читать на русском
Найуспішніше Збройні Сили України зараз діють в Харківській області. Водночас в Луганській області склалася дуже складна ситуація
Ілюстративне фотоФото УНІАН

Війна України проти росії входить в нову фазу - тепер нічого сенсаційного відбуватися практично не буде, а ось бойові дії будуть постійними і дуже виснажливими.

Про це заявив радник глави офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

«Війна входить в рутинну фазу. Пару місяців мінімум буде час дрібних сенсацій або взагалі нічого не відбувається. Треба звикати, що це дуже важка фаза, коли йде перемелювання один одного» - сказав він.

Сакральна дата 9 травня: чого варто очікувати від росії та чи оголосить країна мобілізаціюЧи можуть в росії оголосити про мобілізацію на 9 травня та якими можуть бути наслідки, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Арестович зазначив, що найуспішніше Збройні Сили України зараз діють в Харківській області. Водночас в Луганській області склалася дуже складна ситуація, хоча там теж є якийсь позитив.

«Наші війська просуваються на північ від Харкова, звільняючи населені пункти. До цього вони рухалися на схід від Харкова... У районі Сєвєродонецька, Рубіжного та Попасної ситуація ускладнилася. Сєвєродонецьк знаходиться під безпосередньою загрозою, Рубіжне під посиленою загрозою, Попасну зрівняли з землею, і питання, кому вона належить, вже чисто теоретичне. Вести оточення з боку Ізюма не виходить, від Авдіївки взагалі нічого оточувати не виходить. Тому великий трикутник - Рубіжне-Авдіївка-Барвінкове - вже не в планах, а ось Луганську область Вони намагаються, щоб хоч щось оголосити до 9 травня» - підсумував він.

Нагадаємо, 5 травня головком ЗСУ Валерій Залужний заявив, що українська армія перейшла до контрнаступних дій проти військ рф на двох гарячих напрямках на фронті.

Російські окупанти завдяки успішним діям Збройних сил України втратили контроль над кількома населеними пунктами на кордоні Миколаївської та Херсонської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: