Російські війська випустили по Україні ракет на 7,5 мільярда доларів – Forbes

Читать на русском
Таким чином, загальна сума витрат на ракетні удари по Україні вже перевищує розмір річного місцевого бюджету в 82 суб'єктах росії з 85 наявних
Ілюстративне фотоmil.in.ua

За час повномасштабної та відкритої війни проти України росія випустила по українській території ракет різних типів на загальну суму в 7,5 мільярда доларів США.

Про це повідомляє видання Forbes.

Згідно з підрахунками видання, тільки ракет «Калібр» росія випустила по Україні 235 одиниць - кожна така ракета коштує 6,5 мільйона доларів. Точну кількість інших типів ракет підрахувати складно; однак за даними міністерства оборони росії, 62% ракетних пусків склали ракети типу «Іскандер», 30% довелося на ракети класу Х і всього 8% - на ракети ОТРК «Точка-У», найдешевші в цьому списку, тому що вартість однієї ракети становить 300 тисяч доларів.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

Видання також зазначає, що найдорожчі ракети, які росія запускала по Україні - це ракети класу Х-101, які вважаються більш досконалими та дорогими, ніж «Калібр», і коштують, відповідно, значно дорожче. Таким чином, загальна сума витрат на ракетні удари по Україні вже перевищує розмір річного місцевого бюджету в будь-якому з 82 суб'єктів росії (з 85 наявних) - тільки Москва, Московська область і Петербург мають більші бюджети, ніж витрати на ракети.

Нагадаємо, за даними Пентагону, росія здійснила по Україні понад 1,9 тисячі ракетних ударів. Більшість з них припали на Маріуполь і в цілому на Донбас.

За даними Міністерства оборони України, з 24 лютого і по 26 квітня включно російські окупанти запустили по Україні понад 1300 різних ракет. При цьому майже стільки ж у них ще залишається в запасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: