У ЗСУ оцінили витрати на розмінування України: сотні мільярдів доларів

Читать на русском
Розмінування торкнеться як територій, які торкнулося вторгнення Росії, так і територій, тимчасово окупованих з 2014 року
Ілюстративне фотоФото УНІАН

Напад Росії на Україну завдало країні масштабної шкоди. Зокрема, тільки на розмінування територій України після перемоги над російсько-фашистськими загарбниками знадобиться не менше 250 млрд доларів.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Скільки у вас Путін? Колонка Леоніда ШвецяУ кремлі досі не можуть збагнути, наскільки радикально змінився світ після повномасштабного російського вторгнення в Україну.

У Генштабі кажуть, що таку суму вони вирахували, беручи до уваги практичний досвід гуманітарного розмінування на Донбасі за минулі роки.

«Щонайменше саме ця сума буде потрібна Україні для гуманітарного розмінування всіх наших земель, у тому числі тимчасово окупованих. Цю суму можна сміливо додати до загального підрахунку збитків України в результаті руйнування російсько-окупаційними військами інфраструктури країни та інших об'єктів. Наші фахівці продовжують працювати, і це тільки попередні розрахунки» - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, на сьогодні не працює 53% українців, у яких була робота до початку повномасштабної війни з Росією. Крім того, більш ніж половина громадян відчула погіршення економічного становища.

Дев'ять з десяти українців можуть зіткнутися з бідністю і крайньою економічною вразливістю, якщо війна з Росією затягнеться протягом наступного року, вважають в ООН.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: