З кожним тижнем війни ризик повалення путіна спецслужбами росії зростає – The Times

Читать на русском
У росії через війну проти України зростає невдоволення у спецслужбах. З кожним тижнем ризик перевороту та повалення путіна збільшується.

Ризик державного перевороту з боку федеральної служби безпеки росії проти президента володимира путіна зростає з кожним тижнем, доки триває війна в Україні.

Про це повідомляє видання The Times із посиланням на інформатора у російських спецслужбах.

Інформатор стверджує, що після невдалого вторгнення росії в Україну служби безпеки «охопили хаос і невдоволення, а становище путіна на чолі кремля стає дедалі нестабільнішим».

Путін відмовляється слухати власну розвідку після провалу у війні – FocusВід початку війни на території України відносини між президентом РФ володимиром путіним і розвідкою окупантів погіршилися через провал з боку російських військових на початку бойових дій.

У бесіді з виданням правозахисник Володимир Осєчкін, якого розшукують за викриття жорстокого поводження у російських в'язницях, поділився інформацією від джерела із ФСБ,

«За 20 років путін створив стабільність у росії. Офіцери ФСБ, міліціонери, держпрокуратура – люди всередині системи – змогли жити нормально. Але тепер це все пройшло. Вони визнають, що ця війна є катастрофою для економіки, для людства. Вони не хочуть повертатися до Радянського Союзу. З кожним тижнем і кожним місяцем, доки триває ця війна, зростає ймовірність бунту з боку спецслужб», – розповів Осєчкін.

The Times також пише, що путін звинувачує ФСБ «у провалі спроби росії повалити уряд у Києві».

Нагадаємо, раніше російське видання «Медуза» писало, що путін розпочав репресії проти так званої 5-ї служби ФСБ, яка напередодні війни забезпечувала його даними про політичну ситуацію в Україні.

Українська розвідка також повідомляла, що путіна можуть усунути. За однією інформацією, серед російської політичної та бізнес-еліти формується група впливових осіб, які розробляють сценарії відсторонення президента від влади. Зокрема, не виключається отруєння, раптова хвороба чи інша «випадковість».

Крім того, деякі російські олігархи готові платити за фізичне усунення путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: