У Bellingcat розповіли про «чистки» у ФСБ через Україну

Читать на русском
Більше 150 офіцерів ФСБ, які займалися українською темою, якщо не заарештовано, то звільнено, заявив Грозєв.

У російській ФСБ пройшли «чистки» серед працівників, які займалися так званою українською лінією.

Про це в ефірі телеканалу «Популярна політика» розповів журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв.

Путіна можуть усунути від влади або убити свої ж люди – колишній шпигун МІ-6Колишній розвідник МІ-6 вважає, що війна в Україні може закінчитися лише з усуненням путіна. При чому його можуть убити свої ж люди.

За словами Грозєва, підтвердилася інформація про те, що колишнього керівника п'ятої служби ФСБ генерал-полковника Сергія Бесєду перевели до СІЗО. Журналіст зазначив, що Бесєді намагалися додзвонитися, але його телефон вимкнено вже два тижні.

«Він же не був одним. Понад 150 офіцерів ФСБ, які займалися українською лінією. Можу сказати, що значна частина з них якщо не заарештована, то не працює вже у ФСБ. Тож чистки точно пройшли», – розповів Грозєв.

Нагадаємо, на початку березня «Медуза» з посиланням на журналіста повідомляла, що володимир путін почав репресії проти так званої 5-ї служби ФСБ, яка надавала йому інформацію про Україну. Так керівника служби Сергія Бесєду відправили під домашній арешт.

Днями стало відомо, що Бесєду перевели до СІЗО «Лефортово».

Видання The New York Times, у свою чергу, повідомляло, що зростає напруженість між путіним і його міністром оборони Сергієм Шойгу. Хоча раніше Шойгу він був одним із найдовіреніших осіб та найближчих соратників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: