Шостий пакет санкцій проти росії: в ЄС офіційно озвучили деталі

Читать на русском
Офіційно від Єврокомісії – шостий пакет санкцій проти росії включатиме повну заборону на імпорт російської нафти, персональні санкції, відключення трьох банків від системи SWIFT.
Reuters

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн докладно виклала пропозиції щодо шостого пакету санкцій проти росії. Він включає повну заборону імпорту російської нафти, персональні санкції, відключення трьох банків від системи SWIFT.

Про це повідомляє The Guardian.

По-перше, ЄС запровадять санкції проти високопоставлених військових та інших осіб, які вчинили воєнні злочини у Бучі та відповідають за облогу Маріуполя.

По-друге, від системи SWIFT буде відключено Сбербанк і два інші великі банки росії. «Тим самим ми завдаємо удару по банкам, які системно важливі для російської фінансової системи та здатності путіна вести війну. Це закріпить повну ізоляцію російського фінансового сектора від світової системи», – наголосила фон дер Ляєн.

По-третє, ЄС заборонять мовлення трьом великим російським державним мовникам: їм не можна буде поширювати свій контент кабелем, через супутник, в Інтернеті або через програми для смартфонів.

По-четверте, Євросоюз заборонить європейським бухгалтерам, консультантам та політтехнологам надавати послуги росії.

П'ятий пункт нового пакету санкцій стосується ембарго на російську нафту. «Зараз ми пропонуємо заборонити російську нафту. Це буде повна заборона на ввезення всієї російської нафти, морської та трубопровідної, сирої та переробленої. Ми подбаємо про поетапну відмову від російської нафти впорядкованим чином, яка дозволить нам та нашим партнерам забезпечити альтернативні маршрути постачання та зведе до мінімуму вплив на світові ринки. Саме тому ми припинимо постачання сирої нафти з росії протягом шести місяців, а нафтопродуктів до кінця року», – розповіла глава Єврокомісії.

Нагадаємо, наприкінці квітня Велика Британія розширила санкції проти росії. «Чорний список» доповнили 26 іменами.

Крім того, всі країни Євросоюзу та США закрили свої порти для російських кораблів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: