Рф намагається залучити до власного виробництва кілька країн, щоб зменшити вплив санкцій

Читать на русском
Росія намагається залучити до власного виробництва країни ОДКБ, Грузію, Вірменію, Азербайджан та Казахстан, щоб зменшити вплив санкцій.
agropolit.com

Росія намагається залучити до власного виробництва країни ОДКБ, Грузію, Вірменію, Азербайджан та Казахстан, щоб зменшити вплив санкцій.

Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки при Міноборони.

Зазначають, що москва планує організувати у країнах ОДКБ виробництво складових частин до російської продукції військового та подвійного призначення, передусім тієї, яка потребує використання іноземних комплектуючих. Крім того у кремлі ведуть переговори з Грузією, Вірменією та Азербайджаном для реекспорту російської продукції на міжнародні ринки.

«Постачання планується здійснювати під виглядом грузинської, вірменської та азербайджанської продукції та експортувати її до третіх країн. На території цих країн вже створено понад 200 компаній», – розповідають розвідники.

У Конгресі США схвалили законопроект про конфіскацію російських активів для допомоги УкраїніТепер документ повинен бути схвалений Сенатом США і підписаний президентом Джозефом Байденом, після чого набуде чинності

До того ж Вірменія створює сприятливі умови для ведення бізнесу в ІТ-сфері. Як зазначають в ГУР, з початку широкомасштабної агресії рф проти України до Вірменії прибуло близько 85 тис. російських громадян та 113 ІТ-компаній.

«Російські громадяни створили близько 1 тис. приватних підприємств та понад 250 ТОВ на території Вірменії, які сплачуватимуть податки до бюджетів обох країн – Вірменії та росії», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, китайські посадовці провели екстрену нараду з місцевими та іноземними банками щодо захисту закордонних активів країни від можливих західних санкцій – аналогічних тим, що запроваджено проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: