Дефіцит пального в Україні: нардеп повідомив, коли ситуація покращиться

Читать на русском
Дефіцит пального в Україні. Тиждень ситуація ще буде напруженою. Проблема з нестачею бензину має вирішитись у середині травня.
Фото Слово і діло

В Україні внаслідок ракетних ударів російської армії знищено або пошкоджено близько 15 нафтобаз. Це стало однією із причин дефіциту палива в країні. Проблема з нестачею бензину має вирішитись у середині травня.

Про це заявив голова комітету Верховної ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус на брифінгу у четвер, 5 травня.

У Мінекономіки розповіли, скільки бензину та дизпалива залишилося в операторів ринкуЩоб знизити дефіцит пального, уряд направить на ринок додаткові обсяги бензину та дизпалива.

«Близько 15 різних нафтобаз в Україні було знищено або пошкоджено внаслідок російських ракетних ударів, а це означає, що було знищено суттєві запаси пального, а також ускладнено зберігання нафтопродуктів», - сказав нардеп.

За його словами, знищення нафтобаз стало одним із факторів дефіциту пального в Україні. Ще один фактор – у результаті обстрілів зупинився Кременчуцький нафтопереробний завод.

Також тимчасовий дефіцит пов'язаний з переорієнтацією ринку на постачання палива з Європи за повної відсутності таких постачань з рф та Білорусі, а також блокування постачання палива морем.

Герус озвучив прогноз, що вже найближчим часом «ринок налаштується і поставки з Європи будуть ритмічнішими».

«Можливо протягом тижня ще буде напружена ситуація. Але з середини травня очікується покращення, бо йде ресурс, який уже законтрактований та транспортується в Україну. Очікується, що у другій половині травня ситуація покращиться», - додав голова комітету.

Дефіцит палива: на що розраховувати автовласникам?Укрінформ

Нагадаємо, в Україні з початку травня на АЗС подорожчали бензин та дизельне пальне. На заправках виник їх дефіцит.

Експерт назвав три причини дефіциту бензину в Україні. Також причину озвучували і у РНБО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: