В РНБО назвали можливу причину паливного дефіциту в Україні

Читать на русском
Занадто багато українців почали повертатися додому, всім цим людям потрібен бензин; підвищений попит на паливо спровокував дефіцит
Ілюстративне фотоslovoidilo.ua

Українські автозаправні станції та населення відчувають гострий дефіцит пального, оскільки компанії-продавці палива просто не розрахували реальну кількість клієнтів.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов 2 травня, повідомляє ТСН.

В Україні дефіцит бензину: експерт пояснив причиниЕксперт назвав три причини дефіциту бензину в Україні, який останнім часом відчули і у Києві.

«Компанії, на жаль, не розрахували на такий патріотизм нашого населення, яке почало швидко повертатися до своїх домівок. Люди приїхали додому, тому був попит на пальне, тому сталася така нестандартна ситуація. Думаю, що найближчим часом ситуація владнається» - сказав він.

Нагадаємо, 29 квітня в уряді запевнили, що протягом наступних 7 днів дефіцит палива буде ліквідовано, оскільки в операторів законтрактовані обсяги на території Західної Європи.

При цьому 2 травня, після того, як уряд підвищив граничні ціни на бензин і дизельне паливо, свої ціни відкоригували роздрібні мережі АЗС. У підсумку, подорожчали усі види палива.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: