Половина екіпажу крейсера «Москва» або загинули, або поранені – експерт

Читать на русском
З членів екіпажу підбитого Україною крейсера Чорноморського флоту РФ Москва половина або загинули, або поранені. Всього там перебувало 510 людей.
Скріншот з відео

З членів екіпажу підбитого Україною крейсера Чорноморського флоту РФ «Москва» половина або загинули, або поранені. Всього там перебувало 510 людей.

Таких висновків дійшов експерт з питань військово-морських сил Г. І. Саттон.

Він проаналізував ролик МО Росії, на якому близько 240 військовослужбовців з крейсера зустрічали в окупованому Криму. Ймовірно, парад таки відбувся після затоплення крейсера. Про це свідчать супутникові знімки за 15 квітня, на яких така ж кількість службовців на протилежному боці плацу. Збігаються й погодні умови.

«Москва» затонула: як і чому загинув флагман російського Чорноморського флотуВтрата росіянами крейсера Москва – перша у світі з 1982 року втрата корабля першого класу у бойових умовах. Антон Корж аналізує, чому сталося неможливе і як слід розцінювати загибель флагманського корабля противника.

Саттон припустив, що на подію зігнали близько 90 офіцерів і прапорщиків і 130 рядового складу. Тобто, йдеться про половину екіпажу «Москви». Як зазначає експерт деякі члени екіпажу можуть бути поранені.

«Звісно, деякі члени екіпажу можуть бути поранені, і ми можемо припускати, що деякі з них загинули. Крім того, надходили повідомлення про порятунок деяких росіян турецькими або іншими суднами. Якщо це так – то їх теж може не бути», – написав він.

Нагадаємо, ввечері 13 квітня було завдано ракетний удар по російському крейсеру «Москва», який брав участь у захопленні острова Зміїний. Після удару на кораблі здетонував боєкомплект і почалася пожежа. Удар по крейсеру завдали українськими протикорабельними ракетами РК-360МЦ «Нептун».

Попри всі спроби російських окупантів врятувати корабель, ввечері 14 квітня міноборони росії змушене було визнати, що ракетний крейсер «Москва» все ж таки пішов на дно.

Російсько-окупаційні війська разом із флагманом Чорноморського флоту втратили ще і його командира.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: