У Міноборони Росії визнали, що в Україні воюють строковики

Читать на русском
У російському Міноборони заявили, що виявили випадки присутності своїх військових строкової служби в Україні.
Полонені російські військові на пресконференції

У Міністерстві оборони Росії визнали, що на території України воюють солдати строкової служби.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

«У вас ще є шанс вижити»: Зеленський закликав російських солдатів закінчити війнуВолодимир Зеленський закликав російських військових піти з України поки є можливість. А також попередив українських політиків, котрі знову намагаються працювати на розкол країни.

«На жаль, виявлено кілька фактів присутності військовослужбовців строкової служби в частинах російських Збройних сил, які беруть участь у проведенні спеціальної військової операції на території України. Практично всі такі військовослужбовці вже виведені на територію Росії», – заявив офіційний представник Міноборони Ігор Конашенков.

Він додав, що «вживаються вичерпні заходи щодо недопущення направлення військовослужбовців строкової служби» до районів бойових дій.

Зазначимо, Володимир Путін неодноразово за останні два тижні говорив, що в Україні не воюватимуть військові строкової служби чи резервісти – «забезпеченням миру та безпеки» займуться військові-професіонали.

Нагадаємо, російських військовополонених зможуть віддавати їх матерям, якщо ті приїдуть за ними до Києва.

Радник ОПУ Олексій Арестович допустив створення спеціальних таборів для полонених російських –військових відповідно до норм міжнародного права.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: