Пентагон підтверджує поразку крейсера «Москва» українськими «Нептунами»

Читать на русском
Таким чином, версія міністерства оборони росії про нібито пожежу на борту крейсера, що виникла з внутрішніх причин, остаточно дискредитована
Ракетний крейсер «Москва»shutterstock.com

У Пентагоні підтверджують, що причиною потоплення російського ракетного крейсера «Москва» в Чорному морі стало потрапляння двох українських протикорабельних ракет РК-360МЦ «Нептун».

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на високопоставленого представника Пентагону.

«Москва» затонула: як і чому загинув флагман російського Чорноморського флотуВтрата росіянами крейсера Москва – перша у світі з 1982 року втрата корабля першого класу у бойових умовах. Антон Корж аналізує, чому сталося неможливе і як слід розцінювати загибель флагманського корабля противника.

Всупереч версії міністерства оборони росії, яке заявляло про виникнення пожежі на борту крейсера, не пояснюючи причин, за якими пожежа виникла, в Пентагоні кажуть, що крейсер був фатально пошкоджений саме українськими ракетами.

Після попадання українських ракет на борту крейсера виникла пожежа, здетонував його боєкомплект, від отриманих пошкоджень корабель у результаті пішов на дно.

Раніше ми писали про те, що ввечері 13 квітня було завдано ракетний удар по російському крейсеру «Москва», який брав участь у захопленні острова Зміїний. Після удару на кораблі здетонував боєкомплект і почалася пожежа. Удар по крейсеру завдали українськими протикорабельними ракетами РК-360МЦ «Нептун».

Попри всі спроби російських окупантів врятувати корабель, ввечері 14 квітня міноборони росії змушене було визнати, що ракетний крейсер «Москва» все ж таки пішов на дно. Корабель став найдорожчою бойовою здобиччю ЗСУ з моменту початку повномасштабного вторгнення росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: