«Москва» затонула: разом з крейсером потонув і його командир – МВС

Читать на русском
Командир ракетного крейсера «Москва», капітан 1 рангу Купрін відправився услід за флагманом Чорноморського флоту рф. Більшість екіпажу загинула.
Ракетний крейсер «Москва»defence-ua.com

Російсько-окупаційні війська разом із флагманом Чорноморського флоту втратили ще і його командира.

Про це радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко написав у Telegram.

«Капітан 1 рангу, командир крейсера «Москва» – Купрін Антон Валерійович – загинув під час вибуху та пожежі на борту колишнього флагмана Чорноморського флоту Росії», – зазначив Геращенко.

Варто зазначити, що сторінка Антона Купріна у соцмережі, яка вказана на сайті «Миротворець», на цей момент є видаленою.

«Москва» затонула: як і чому загинув флагман російського Чорноморського флотуВтрата росіянами крейсера Москва – перша у світі з 1982 року втрата корабля першого класу у бойових умовах. Антон Корж аналізує, чому сталося неможливе і як слід розцінювати загибель флагманського корабля противника.

При цьому, більшість екіпажу ракетного крейсера «Москва» не дісталася до берега, загинувши у Чорному морі.

Водночас, колишній депутат Держдуми росії Ілля Пономарьов, який кілька років тому утік з країни, повідомив, що, за його уточненими даними, із 510 членів екіпажу «Москви» врятувалося лише 58 осіб.

Курсом крейсера «Москва». Колонка Леоніда ШвецяУ Росії після розпаду СРСР так і не відбулася фактична зміна еліт. У цьому сенсі зараз триває війна України з Радянським Союзом, який намагається помститися.

Нагадаємо, що ввечері 13 квітня було завдано ракетний удар по російському крейсеру «Москва», який брав участь у захопленні острова Зміїний. Після удару на кораблі здетонував боєкомплект і почалася пожежа. Удар по крейсеру завдали українськими протикорабельними ракетами РК-360МЦ «Нептун».

Попри всі спроби російських окупантів врятувати корабель, ввечері 14 квітня міноборони росії змушене було визнати, що ракетний крейсер «Москва» все-таки пішов на дно.

Раніше ми повідомляли, що на затонулій «Москві» могли перебувати ядерні боєголовки.

Також нагадаємо, у Міноборони Британії зазначили, що країна-агресор втратила вже два ключові військово-морські об'єкти – «Москву» та «Саратов» – і тепер буде змушена переглянути свою позицію у Чорному морі.

Окрім цього, «Слово і діло» повідомляло, у скільки обійшлося росії знищення крейсера «Москва».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: