У Конгресі названо умову, за якої армія США стане на захист України

Читать на русском
На думку автора законопроєкту в Конгресі, президент Байден повинен мати можливість направити американську армію для захисту України, якщо путін остаточно піде в рознос
Конгресмен Адам КінзінгерFacebook

Конгресмен Палати Представників Конгресу від Республіканської партії Адан Кінзінгер вніс на розгляд законопроєкт, який дозволяє президенту США Джозефу Байдену використовувати американські війська для захисту України, якщо президент росії володимир путін ризикне застосувати зброю масового ураження.

Про це повідомляє Голос Америки.

Законопроєкт дозволяє застосувати Збройні сили США за наказом президента в тому випадку, якщо росія спробує реалізувати сценарій із застосуванням ядерної, хімічної або біологічної зброї проти України.

Ядерний удар росії по Україні перенесе війну на російську територію – АрестовичЯкщо по території України застосують ядерну зброю, то у відповідь українці влаштують російським військам бійню, а потім прийдуть і в росію

«росію потрібно притягнути до відповідальності за будь-які та всі порушення міжнародного права... Як сказав президент США, путіна треба зупинити. Відповідно, Головнокомандувач найбільшої військової сили у світі повинен мати повноваження і засоби, щоб здійснити відповідні кроки» - заявив конгресмен.

Раніше сенатор Роберт Менендес висловив побоювання, що військовий успіх України в ході війни з росією підвищує ймовірність того, що володимир путін може вдатися до ядерної або іншої зброї масового знищення.

Нагадаємо, раніше Вікторія Нуланд заявив, що США і союзники готуються до того варіанту розвитку подій, за якого росія все-таки ризикне піти на спробу застосування ядерної зброї.

Президент Володимир Зеленський раніше заявляв, що адекватні світові лідери ніколи не пішли б на застосування ядерної зброї першими. Однак російське керівництво адекватністю не відрізняється, тому росія застосувати ядерну зброю може.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: