Експосол Британії в росії не виключає застосування путіним ядерної зброї

Читать на русском
На думку експосла Тоні Брентона, не можна виключати можливість застосування ядерної зброї росією.
Фото: BBC

Колишній посол Великої Британії у росії Тоні Брентон заявив, що не можна повністю виключити можливість застосування росією ядерної зброї.

«Він кілька разів говорив про використання ядерної зброї, що було б серйозним переходом межі… Але я не став би повністю виключати це, якщо в нього щось піде не так», – заявив Брентон в ефірі Sky News.

У ЦРУ не виключають можливість застосування рф тактичної ядерної зброїУ ЦРУ не виключають можливості застосування росією тактичної ядерної зброї у війні проти України, але наразі підготовки цього не спостерігається.

Згадуючи свій досвід спілкування з путіним колишній посол сказав: «Наскільки я пам'ятаю, він був дуже здібним, цілеспрямованим, але не дуже приємним лідером росії, рухомим бажанням знову зробити росію великою. Людина, яка йшла на ризик, але дуже ретельно прораховувала, перш ніж ризикувати. Цілком очевидно, що путін, з яким ми зараз маємо справу, у деяких відносинах суттєво відрізняється. Він пішов на величезний ризик у цій війні».

Брентон також сказав, що війна в Україні зараз перебуває у «вирішальній фазі», і є два варіанти розвитку подій: росія захопить Донбас і буде використовувати його як аргумент на переговорах або для нової атаки на Київ, або їх наступ ув'язне.

«Тоді буде досить довга війна на виснаження між двома сторонами. Обидві сторони в якийсь момент почнуть шукати узгодженого результату», – вважає він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вважає, що путін може вдатися до застосування ядерної зброї проти України.

У кремлі раніше говорили, що «будь-який результат» війни в Україні не буде приводом для застосування ядерної зброї.

Журналіст-розслідувати Bellingcat Христо Грозєв вважає, що путін і хотів би застосувати свій арсенал, але його наказ можуть не виконати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: