Ядерний удар росії по Україні призведе до втручання НАТО і Китаю – Арестович

Читать на русском
Застосує росія ядерну зброю для наступу, або з метою залякування, їй це не допоможе, тому що у війну негайно втрутиться НАТО, а потім і Китай
Ілюстративне фотоПропаганда Кремля

Звичайно, росія може застосувати проти України ядерну зброю. Однак це стане для кремля початком кінця, оскільки моментально втрутяться НАТО і Китай. Та й толку від застосування цієї зброї не буде.

Про це розповів радник глави офісу президента Олексій Арестович в ефірі 24 канали.

За його словами, будь-яке застосування ядерної зброї в наступальних цілях передбачає, що надалі через зону зараження пройдуть війська. Навряд чи російським військам сподобається йти через вогнище радіоактивного зараження. Особливо після пригод окупантів в Рудому лісі біля ЧАЕС.

«Я уявляю росіян, яких після Чорнобиля заженуть в зону радіоактивного ураження. Навіть якщо вони прийдуть, то куди вони просунуться за дві доби? Вони просто помруть, а решта росіян - не підуть» - вважає він.

Путін може вдатися до застосування ядерної зброї проти України – ЗеленськийЗа словами президента, світові країни мають бути готовими до того, що путін може застосувати в Україні ядерну або хімічну зброю.

Більш того, додав Арестович, застосує росія ядерну зброю для наступу, або з метою залякування, їй це не допоможе, тому що у війну негайно втрутиться НАТО, а потім і Китай. Хіба що росія свідомо захоче розіграти сценарій з поразкою від НАТО, тому що програвати Україні для кремля надто ганебно.

«Тобто заяви про те, що росіяни будуть бити по вантажах Альянсу – це може бути стратегія підняття до такого стану, щоб в організації сказати росії, що ті не хочуть ядерної війни, тому повинні підписати мирний договір, припинити війну» - резюмував він.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони України повідомили, що поки не бачать ознак того, що росія може застосувати ядерну зброю.

У самій росії так само всіляко відхрещуються від можливості застосування ядерної зброї. Так, наприкінці березня в кремлі заявили, що «будь-який результат» війни в Україні не буде приводом для застосування ядерної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: