Україна отримає доступ до терміналів скрапленого газу в Польщі та Литві – Макогон

Читать на русском
Цей захід дозволить збільшити енергетичну безпеку регіону, а Україна отримає можливість більш ефективно постачати себе газом
СПГ-термінал Свіноуйсьце, ПольщаВікіпедія

Польща та Литва нададуть Україні доступ до терміналів скрапленого природного газу (СПГ), які знаходяться на території цих двох держав.

Про це написав керівник Оператора газотранспортної системи України Сергій Макогон у Facebook.

«Сьогодні запрацював інтерконектор між Польщею та Литвою GIPL, який приєднав країни Балтії до європейського газового ринку. Це значний прорив у питанні енергетичної безпеки всього регіону. Газпрому буде значно важче шантажувати ці країни газом... А після закінчення інтерконектора Польща-Словаччина влітку цього року доступ до СПГ терміналів у Польщі та балтійських країнах отримає І Україна» - написав він.

Нагадаємо, 29 квітня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що український уряд прийняв рішення залишити ціни на газ для населення і критично важливих підприємств без змін.

Нагадаємо, в росії почали шантажувати Європу газом. Так, 26 квітня Польща і Болгарія отримали від російського газового монополіста «Газпром» заяву про те, що з 27 квітня в обидві країни припиняється поставка російського газу. У росії підтвердили, що повністю призупинили постачання газу Польщі та Болгарії у зв'язку з несплатою в рублях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: